Επικοινωνία
go creations black go creations white
26610 43434 [email protected]
[email protected]
16 Οκτ, 2019

Τι είναι το channel manager. Μήπως είναι η λύση που ψάχνατε;

Author

Αλέξης Κορωνάκης - Ασπιώτης

Marketing

Share

Time Χρόνος ανάγνωσης 2'

Σε προηγούμενο post είχαμε τονίσει τη σημασία του να μην εξαρτάται η επιχείρησή σας από ένα μόνο κανάλι κρατήσεων, εξηγώντας πως αυτό αυξάνει το ρίσκο και περιορίζει τις κρατήσεις. Καθώς όμως αυξάνεται ο αριθμός των καναλιών από τα οποία δέχεστε κρατήσεις, αυξάνεται και ο χρόνος διαχείρισης των καναλιών. Έτσι, η διαχείριση των καναλιών κράτησης μπορεί να αποδειχτεί μεγάλος βραχνάς για μια επιχείρηση και τους υπαλλήλους της, ειδικά κατά τις περιόδους αιχμής. Ένα από τα κύρια προβλήματα που προκύπτουν από την καταχώριση σε πολλά κανάλια είναι οι διπλοκρατήσεις και η ενημέρωση διαθεσιμότητας και τιμών. Την λύση σε αυτό το κοινό πρόβλημα έρχονται να δώσουν τα συστήματα channel manager.

Τι είναι το Channel Manager;

To channel manager είναι ένα σύστημα που σας δίνει τη δυνατότητα να ενημερώνετε αυτόματα και μαζικά τη διαθεσιμότητα και τις τιμές των καταλυμάτων σας σε όλες τις πλατφόρμες που είναι καταχωρημένα.

Channel Manager – Ποια τα οφέλη;

Εξοικονομήστε χρόνο και χρήμα

Η διαχείριση των καταλυμάτων σας σε πολλές διαφορετικές πλατφόρμες μπορεί να αποδειχτεί πολύ χρονοβόρα διαδικασία. Όσο περισσότερα καταλύματα διαθέτετε και όσο πιο πολλές πλατφόρμες χρησιμοποιείτε, τόσο περισσότερο χρόνο θα πρέπει να σπαταλάτε καθημερινά για την ενημέρωση των τιμών και της διαθεσιμότητας. Αυτό είναι επίσης πιθανό να δημιουργήσει επιπλέον φόρτο εργασίας στο προσωπικό. Έξοδα όμως μπορεί να προκύψουν και από διπλοκρατήσεις.
Με την εγκατάσταση ενός channel manager, διαχειρίζεστε τις κρατήσεις σας σε όλες τις πλατφόρμες από ένα σημείο, αποφεύγοντας τα παραπάνω προβλήματα, και φυσικά τη σπατάλη χρόνου και χρήματος.

Αποφύγετε τις διπλοκρατήσεις

Δεν είναι απίθανο να συμβούν διπλοκρατήσεις από τη στιγμή που έχετε καταχωρήσει τα καταλύματά σας σε διάφορες πλατφόρμες. Οι διπλοκρατήσεις όμως αποτελούν πρόβλημα διότι συνεπάγονται έξτρα πίεση, άγχος και πολλές φορές έξοδα. Με ένα σύστημα channel manager παύετε να ανησυχείτε για διπλοκρατήσεις, καθώς όταν γίνει κράτηση ενός δωματίου σε μία από τις πλατφόρμες, ενημερώνεται αυτόματα η διαθεσιμότητα και στις υπόλοιπες πλατφόρμες.

Εξασφαλίστε μεγαλύτερη πληρότητα

Αρχικά είναι λογικό ότι από τη στιγμή που το κατάλυμά σας προωθείται σε διάφορα κοινά μέσα από διαφορετικές πλατφόρμες έχει και περισσότερες πιθανότητες να έχει και μεγαλύτερη πληρότητα. Τι συμβαίνει όμως σε περίπτωση ακύρωσης; To κατάλυμά σας είναι διαθέσιμο μεν, αλλά μέχρι να ενημερώσετε τη διαθεσιμότητα σε όλες τα κανάλια κράτησης, αυτό δεν φαίνεται πουθενά. Tο πρόβλημα αυτό λύνεται μέσω του channel manager, το οποίο ενημερώνει για τη διαθεσιμότητα του δωματίου όλες τις πλατφόρμες αυτόματα.

Καλύτερες υπηρεσίες με καλύτερη οργάνωση

Αυτοματοποιώντας την ενημέρωση τιμών και διαθεσιμότητας σε όλα τα κανάλια κράτησης, ελευθερώνεται πολύτιμος χρόνος, τον οποίο μπορείτε να εκμεταλλευτείτε για να ασχοληθείτε με άλλα διαχειριστικά θέματα και την προσφορά καλύτερων εμπειριών στους πελάτες σας.

Καλύτερη ενημέρωση – σωστότερες αποφάσεις

Η σύνδεση του channel manager με όλα τα κανάλια κράτησης σας προσφέρει πιο λεπτομερή και ολοκληρωμένη εικόνα για την αποτελεσματικότητα του κάθε καναλιού. Μέσα από στατιστικά και δημογραφικά στοιχεία είστε σε θέση να στοχεύσετε το κοινό σας πιο αποτελεσματικά, ρίχνοντας το βάρος στα κανάλια που εξυπηρετούν τους στόχους σας καλύτερα.

Τα οφέλη και τα πλεονεκτήματα από την εγκατάσταση ενός συστήματος channel manager είναι πολλά. Καθώς μάλιστα η επιχείρησή σας διευρύνει τους ορίζοντές της, ένα σύστημα channel manager θα γίνεται όλο και πιο αναγκαίο.

Επικοινωνήστε μαζί μας για να βρούμε την καλύτερη λύση για την επιχείρησή σας.

 

 

Πηγές

https://partner.booking.com

Tags

Share

Author

Αλέξης Κορωνάκης - Ασπιώτης

Marketing